SEZONA 20/21 SE ZAČNE 1. 10. 2020

Odštevanja je konec. S 1. 10. 2020, to je četrtek tega tedna, se tudi uradno odpira sezona 2020/21 v okviru vašega in našega društva – Športnega društva Zadvor. Urnik je že objavljen na spletni strani in vabimo vas k ogledu. Jutri je tako na običajni lokaciji že na sporedu joga in vadba proti osteoporozi. Na urniku boste našli vse favorite (joga, zumba, pilates – kot ponavadi: več njega, boot camp, ples za otroke in odrasle, pa tudi orientalski, otroška telovadba, splošna vadba, badminton, košarka, nogomet, tek……..), na žalost pa zaenkrat rekreativnega namiznega tenisa, ki je potekal v avli OŠ Sostro ne bo – dokler ne najdemo ustreznega termina in prostora. Sicer pa vse je.

Vabljeni k udeležbi !

Kakšna bo letošnja sezona je pravzaprav težko komentirati , saj je iz poplave različnih napovedi težko razbrati prihodnost. Bomo izpeljali zgolj en mesec ali nam bo uspelo izpeljati večino zadanega ? V tem trenutku je težko reči.

A nekaj je gotovo: rekreacija krepi zdravje in v okviru tega društva smo se ponovno potrudili, da vam je kar največ nje pripeljemo neposredno v bližino vašega doma. Kot ponavadi bodo vadbe potekale v mali in veliki telovadnici OŠ Sostro in v prostorih Zadružnega doma Zadvor. Velika dvorana slednjega je obnovljena, zato vljudno naprošamo, da se do nje obnašamo odgovorno: To pomeni, da se vanjo vstopa s čisto obutvijo, po možnosti namenjeno zgolj notranji uporabi. Pred dvorano boste za lažje preobuvanje našli tudi klop. Vseeno ste še vedno odgovorni za lastno garderobo, zato jo le vzemite v notranjost dvorane.

Nasploh se zdi, da bo skrb za varnost osrednji motiv letošnje vadbe. V prilogi boste našli priporočila NIJZ glede vadb, hkrati pa vas bodo o teh zadevah vestno in redno obveščali tudi vaši vaditelji, ki bodo med drugim od vas zahtevali tudi vestno izpolnjevanje seznamov o udeležbi. Če ne drugje, boste pri vaditeljih naleteli tudi na razkužila in navodila o ravnanju z opremo. Vsekakor se priporoča osebna vadbena oprema (blazine ipd,.). Sicer pa kot doslej velja, da se vadbe udeležujete zgolj zdravi, zato na tem mestu apeliramo, da se vadb ne udeležujte v kolikor ste imeli v zadnjih 7 dneh povišano telesno temperaturo, kašelj, ste bili zasopli ali z zamešenim nosom, nisem imel zamašenega nosu, vnetim grlom, izgubo vonja ali nenavadne bolečine, glavobole, diarejo, pretirano utrujenost. Enako velja tudi , v kolikor ste v zadnjih 20 dneh imeli tesne stike z osebo, ki ima/je imela katerega koli od prej navedenih simptomov in zato obstaja kakršen koli sum na okužbo s COVID-19.