SKIKE V OŠ SOSTRO – 12. 10. 2019 ob 16:00 – UVOD V SEZONO TEKA NA SMUČEH –

V okviru ŠPORTNEGA VIKENDA ČS SOSTRO vas vabimo, da se udeležite predstavitve tega zanimivega športnega pripomočka. Vse kar morate storiti je, da pridete to soboto, 12. 10. 2019 od 16-te do 17-te ure pred OŠ Sostro, kjer vas bo čakala skike oprema (za preizkus). Zraven pride tudi izkušen trener, ki bo pojasnil skrivnosti in trike, ki jih omogoča SKIKE. Brezplačno in primerno za vse !

SKIKE – MALO BOLJ ROBUSTNE ROLKE ZA VSE

KAJ ?: SKIKE, zanimiv in hkrati koristen športni pripomoček, je kombinacija rolke in kolesa: robustno ogrodje in napihljiva kolesa spominjajo na kolo, uporaba in tehnika vožnje pa na drsalno tehniko teka na smučeh. Za namestitev ustreza vsaka športna obutev.

ZAKAJ ?:

  1. zelo dobro imitirajo tek na tekaških smučeh
  2. so idealno sredstvo za korekcijo pravilnega odriva pri drsalni tehniki (odriv preko celega stopala vstran).
  3. razbijajo monotonijo rolkarskih stezh in odpirajo možnost treniranja po slabših asfaltnih potem oz. makadamskih potem
  4. imajo zelo učinkovito zavoro, ki omogoča varno vožnjo tudi po klancih navzdol

 

KOMU ?: Skike je namenjen vsem rekreativcem, ki jih navdušuje tek na smučeh, saj omogoča enostavno pripravo in primerljivo gibanje. Asfalt, makadam, trava, umetne površine – za tovrstno rekreacijo je primerna večina razpoložljivih utrjenih terenov in podlag – kjer navadne rolke/rolerji odpovedo, tam Skike nadaljuje. Z njimi gre po vsaki utrjeni površini. Skike je zabava za vse v vseh pogojih in na vseh terenih. Bolj dinamičen od nordijske hoje, bolj zdrav od teka, varnejši od rolkanja in rolanja.

VABLJENI NA UVOD V SEZONO TEKA NA SMUČEH !