TEST TELESNE ZMOGLJIVOSTI

V prepričanju, da rekreativna vadba pomeni velik korak k zdravju, ŠD Zadvor v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana, enoto Moste-Polje vabi svoje člane na test telesne zmogljivosti. Zagotovo se boste strinjali, da je pred začetkom telesne aktivnosti pomembno opraviti test telesne zmogljivosti, ki vam pove kakšna vrsta telesne aktivnosti je za vas zdrava in varna.Kar na začetku namignimo, da je ponujeni test primeren prav za vsakogar. Do rezultatov namreč pridete z enostavnim načinom – testom hoje na 2 kilometra. Test je zanesljiv in široko dostopen način za ugotavljanje telesne zmogljivosti posameznika. Uporaben, oziroma prilagojen je zdravim osebam, starim od 20. do 70. let.

 

 

Razvili so ga Finci, uporabljajo pa ga že povsod po svetu, saj je primeren za večino ljudi, tudi za nekatere bolnike. Istočasno je ustrezno motivacijsko sredstvo za večanje in vzdrževanje telesne aktivnosti. Priporočljivo je, da ga ponavljamo in tako primerjamo rezultate med seboj in spremljamo napredek posameznika. S testom določamo telesno zmogljivost posameznika z upoštevanjem spola, starosti, telesne teže in višine, časa hoje in srčnega utripa.

 

Testiranje bo v četrtek 18. 9. in 16. 10. 2014 od 15. do 18. ure pred gradom na Fužinah.

 

PRIPRAVE PRED TESTOM HOJE

–              priporočljivo je, da že pred testom nekajkrat prehodite razdaljo 2. km po ravni in trdi podlagi kolikor hitro morete, ne da bi ogrožali svoje zdravje.

–              na dan pred testom se izogibajte alkoholnih pijač in težkih fizičnih naporov.

–              2 – 3 ure pred testom ne jejte težjih obrokov in ne pijte pijač kot so kava, pravi čaj, coca – cola.

 

OPREMA:

–              udobni čevlji za hojo in oblačila za telesno dejavnost na prostem.

–              brisača in rezervna majica, če se prepotite.

      –     voda za pitje po končani hoji, da nadomestite izgubljeno tekočino.

 

V primeru dežja test odpade!