33. Molniški tek – memorial Milana Briclja -26.4.2014

A veš tisto, ko srečaš na štartu starega znanca in skupaj pojamrata, da letos nista dovolj trenirala, a potem se v prvi breg vseeno dobre volje zaženeta na polno in kasneje na spustu v dolino, smejoč se, lovita sapo ter na koncu pritečeta v cilj prijateljsko naspidirana ter v skladu z vloženim (ne glede na uvodno jamranje). Tako nekako je bilo letos na Molniškem: uživaško. O tem priča tudi galerija fotografij 33. MOLNIŠKEGA TEKA . Uživajte v ogledu ! Spotoma vabljeni tudi k ogledu rezultatov, če se vam zde časovnice pomembne. Molniški tek je namreč lahko tudi dirkaška prireditev, čeprav gre v zadnjih letih nemara predvsem za rekreativno prireditev sproščenega značaja.

…… sicer pa se je tista sobota, 26. 4. 2014, pred prvomajskimi, navkljub vsem organizatorskim pomislekom o neustreznem datumu in predolgem klancu na malček spremenjeni trasi,preobrazila v lep tekaški dogodek, kjer so na svoj račun prišli predvsem tisti, ki cenijo razgibano tekaško traso čez drn in strn. Trasa, dolga cca 5 km se je letos od štartnega prostora na parkirišču Brunarice Zadvor povzpela do trimsteze ter se od tam spustila na drugo stran proti dolini Konjščica, kjer je na plano pogledala šele po cca. 300 metrih ravninsekega teka na meji med gozdom in travniki. Na mestu, kjer se travniki še zadnjič odločneje zaženejo v gozd, je proga zavila desno proti središču doline in mimo dveh lovskih opazovalnic končno dosegla malo makadama, ki se je za tekači prašil globoko v zatrep doline, kjer je sledil obrat proti izhodišču. A še preden so tekači dosegli končni klanec pri Brunarci so morali preteči makadamski odsek, zaviti po travniški mehkobi do listnatega orjaka, kjer so, kot pri kakem resnem kažipotu, še enkrat več ostro zavili ter poiskali zanesljive korake proti poti, ki jih je iz Konjščice dokončno usmerila na Cesto 13. Julija ter mimo smetnjakov, večinoma zariplo, dobrodušno preklinjajoč, pognala v klanec proti štartno-ciljnemu prostoru.

Navedeno je bila ena osrednjih sprememb sicer tradicionalnega teka, ki je bil letos na sporedu že 33. zapored. Kot je v zadnjih letih že običajno , se je teka udeležilo okoli 150 tekačev, od tega smo jih 50 uvrstili v otroške kategorije, večina ostalih se je razporedila po 17-tih razpisanih kategorijah na različnih razdaljah, nekaj preostalih pa je traso preteklo v trojkah; tj je kategorija, ki je bila letos kot (stara) novost v prireditev ponovno vključena po nekaj (pre)dolgih letih z namenom, da se tekači pred majskim, trojkaškim triumfom na PST spoznajo s specifiko teka v družbi in po razgibanem terenu. Kar nekaj trojk je možnost izkoristilo, zaradi česar bo kategorija uvrščena na prireditev skoraj zagotovo tudi prihodnje leto.

Kot je zagotovilo kar nekaj udeležencev, se je bojda na dogodku odražala srčnost in prijaznost gostiteljev, kar organizatorsko ekipo ŠD Zadvor, kot nosilca znaka ZDRAVO DRUŠTVO , ki si prizadeva za omogočanje in spodbujanje zdravega življenjskega sloga in telesne dejavnosti za krepitev zdravja, navdaja s ponosom in zadovoljstvom. Nasploh je »Molniški 2014« minil v prijetnem in sproščenem vzdušju, kjer so se kovali novi načrt med starimi prijatelji, kjer je kar nekaj mularije prišlo do prvega stika z organiziranim tekom in so lahko spoznali, da tovrstno početje ni nikakršen bavbav, kjer se je tekmovalnost imenitno prepletla s sproščenostjo. Seveda je tudi letošnji dogodek kot trajnostni športni dogodek minil v duhu »naravi prijazne prireditve«, kar med drugim pomeni, da smo poskrbeli tako za ločevanje nastalih odpadkov kot tudi za preprečevanje nastajanja odpadkov. Po izvedbi teka je celotno prizorišče ,tudi trasa še isti dan zasijala v vsem svojem sijaju. Na veliko veselje organizatorjev, je veliko udeležencev, kljub zagotovljenim parkiriščem prispelo na tek peš, s kolesi, ali pa s pomočjo trinajstke, ki v ta konec Ljubljane vozi mestne vplive.

Na koncu tega kratkega poročila se ŠD Zadvor vsem sodelujočim pri izvedbi Molniškega teka zahvaljuje za prostovoljstvo sodelovanje, pomoč in dobro voljo, brez katere izvedba teka ne bi bila mogoča. Hvala ! Prav tako smo ponosni tudi na vse udeležence, ki preživeli sobotno dopoldne pri na nas na 33. MOLNIŠKEM TEKU – memorialu Milana Briclja, zato že sedaj velja zapisati vabilo na prihodnji Molniški tek: Se vidimo aprila 2015 !

Za pomoč pri izvedbi dogodka se zahvaljujemo tudi naslednjijm:

Dr. Oetker d.o.o. ,

Strim d.o.o.,

Pekarna Panem Vevče,

Brunarica Zadvor,

Gostilnica Orle

Gostilna pri Kovaču,

KZ Medvode,

Hiša lepote Porenta,

Slaščičarna Polje,

Cvetličarna Magroma Vevče,

Paprinica Vevče,

Frizerski salon Nataša Hribernik

Masaže Branka Kocjančič s.p.,

IMP d.d.,

bife TWINGO,

Mlin Katič,

Olma,

Pekarna Kristan,

Pekarna Ježek.