Veter v laseh – jesen 2013

Začetek nove sezone ŠD Zadvor obeleži z organizacijo dveh prireditev (Veter v laseh in Športni dan Četrtne skupnosti Sostro), ki dodatno popestrijo uvodne jesenske trenutke in v lokalno okolje vnašajo sporočila o vseh možnih bonusih, ki jih prinaša redno športno, rekreativno udejstvovanje.

Tako je društvo tudi letos v navezi s Športno unijo Slovenije v soboto 5. 10. 2013 pripravilo lokalni odstavek vseslovenske prireditve Veter v laseh – s športom proti odvisnosti, katere namen je ozaveščanje kar najširšega kroga ljudi, še posebej mladih o pozitivnih učinkih športne aktivnosti ter o negativnih posledicah različnih vrst odvisnosti. Vseslovenska akcija že vrsto let mladim nudi športno zabavo kot nedvomno koristno naložbo za kasnejše življenje. Pozitiven pogled na življenje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje, delavnost so vrednote, ki so jih poskušali skozi predstavitev različnih športov na zabaven način, udejaniti tudi organizatorji iz društva.

V ta namen so pripravili nekaj športnih poligonov, na katerih so udeleženci lovili veselje do gibanja. Med drugim košarkarskega, nogometnega, atletskega, plesnega, otroci so se lahko pozabavali še na likovni delavnici in odkrivali skrivnosti, ki jih ponuja skike, pri nas še relativno nova oblika rekreacije, ki omogoča vsem tekačem na smučeh izvrstno pripravo na sezono.

Sobotno dopoldne je hitro minilo, udeleženci so bili s ponujenim zadovoljni, z opravljenim so bili delno zadovoljni tudi športniki iz ŠD Zadvor, ki pa smo na koncu vendarle dodali, da bi si želeli še množičnejše udeležbe. Tovrstne prireditve so namreč priložnost za druženje in gibanje, za navezovanje stikov in krepitev vezi, za švic in dobro voljo stran od zakajenih premislekov, zadušljivih prostorov, kislih novic in slabe volje. Gre za večplastno prireditev, za resnično »dulce et utile« dogodek, ki bi ga lahko lokalci še bolj izkoristili sebi v prid.