Športni dan ČSS 2013

V nedeljo 6. 10. 2013 je na športnih objektih ČS Sostro in v lokalnem okolju, ŠD Zadvor skupaj s Turističnim društvom Zadvor tudi letos pripravilo Športni dan Četrtne skupnosti Sostro. Podobno kot Veter v laseh je tudi to prireditev, ki želi naglasiti, da je rekreacija prej kot z nenehnim pehanjem povezana z dobro voljo, z druženjem in s kvalitetnim preživljanjem prostega časa.

Nedelja je bil sprva tipičen jesenski dan s tečno jutranjo vlago, ki so jo ob devetih zjutraj prvi razpršili udeleženci tradicionalnega kolesarskega Kostanjevega maratona. Razgibana trasa jih je vodila od Zadružnega doma Zadvor proti Malemu vrhu in potlej nazaj po uživaških ovinkih cest najvzhodnješega konca Ljubljane.

Kako uro za njimi so oživela tudi igrišča v Četrtni skupnosti Sostro. Na plano so se povabili košarkarji, nogometaši in odbojkaši, ki so v svoje početje vključili prav vse vidike družabnega športnega dogodka. Bilo je dosti rekreacije, finih potez, fair playa in dobre volje, ki se je očitno prenesla tudi na pohodnike, ki so na 8 kilometrov dolgem pohodu po Zadvorskem hribu odkrivali skrite stezice, ljubke prehode in najbolj oddaljene gobarske lokacije – vse v duhu prijetnega spoznanja, da je bilo letos udeležencev precej več kot lani. V okviru športnega dne so vzgojiteljice iz vrtca Pedenjped pripravile še pohod po Trim stezi namenjen predvsem družinam s predšolskimi otroci, zato se je, ob spoznanju o zabavnem pohajkovanju, po gozdu razlegal navihan otroški smeh, poln prebrisanih domislic. Jep, gozd je lahko fino igrišče – fantazijski svet neposredno v naravi (in čisto blizu vas).

Ko se je dopoldne že prevesilo v popoldne se je Športni dan Četrtne skupnosti Zadvor nadaljeval na družabnem pikniku v Brunarici Zadvor, ki ga je z melodijami za ples popestril ansambel Vrhovi. Kot je že v navadi, tudi tokrat ni šlo brez pečenega kostanja in praženega krompirja, ki sta šla obiskovalcem zaradi malce hladnejšega vremena še posebej v slast. Spotoma so se udeleženci piknika lahko pozabavali še s hojo po vrvi in rokovanjem s hokejsko palico, otroci in tisti, ki skrivajo otroško radovednost nekje pod srcem pa so lahko sprostili kreativnost na ustvarjalnici, ki so jo vodile punce iz vrtca. Množica pisanih čukcev in sovic je pričala o prijetno preživetem popoldnevu. Proti večeru je začelo pršeti in Športni dan Četrtne skupnosti Sostro se je počasi zaključil. Kot ugotavljajo udeleženci, je udeležba tudi letos pomenila lepo, prijetno in zdravo preživeto jesensko nedeljo.