Ponovno tekaške steze v Zadvoru !

ŠD Zadvor ponovno, že drugič v tej sezoni, obvešča, da je od 23. 2. 2013 ponovno urejena tekaška proga. V klasični in drsalni tehniki teka na smučeh se lahko preizkusite v Zadvoru, natančneje v dolini Konjščica pod Urhom.

Vabljeni na zdravo rekreacijo!

Tudi tokrat ŠD Zadvor obenem prosi morebitne sprehajalce, še posebej tiste, ki se sprehajajo s kužki, naj imajo pse na vrvici, vodijo pa naj jih ob progi in ne po njej. S sprehajanjem po progi le-to uničujejo, povečujejo stroške vzdrževanja, zaradi luknjaste proge povečujejo možnost poškodb in s tem zmanjšujejo atraktivnost teka na smučeh za ljubitelje tovrstne rekreacije.

Naj še enkrat omenimo, da je dostop do proge mogoč na več mestih. Rekreativci lahko parkirajo pri Zadružnem domu Zadvor (spredaj in zadaj), od koder je najhitrejši dostop do proge, saj samo prečkajo cesto, pri bencinski črpalki nataknejo opremo in že tečejo.

V kolikor je to parkirišče zasedeno, lahko obiskovalci pustijo svoja vozila na parkirišču na Urhu, od koder je do proge nekaj minut hoje.

Zgolj nekaj minut hoje od tekaške proge se nahaja tudi parkirišče pri OŠ Sostro.

Vsi tisti, ki bi se jim po teku ali pred njim prilegel še kakšen topel napitek, lahko parkirajo pri Brunarici Zadvor: http://www.brunarica-zadvor.com/prva.htm , od koder je do tekaške proge nekaj minut hoje skozi gozd (enako kot na Molniškem teku).

Tek na smučeh je zdrava oblika rekreacije. Tako v klasični kot v drsalni tehniki je zelo priporočljiva aktivnost za ljudi vseh starosti. S tekom na smučeh zaposlimo vse mišične skupine, a hkrati ne preobremenjujemo naših sklepov. Tek na smučeh je izrazito aerobna rekreacija z največjo porabo kalorij med zimskimi športi, pri kateri ohranjamo in izboljšujemo mišično moč, gibljivost in splošno telesno vzdržljivost. Da gre pri tej dejavnosti za uživanje v naravi na svežem zraku, s pogosto kičastimi razgledi je pa tako ali tako samoumevno.

VABLJENI!