KLANČKI 2013

ŠD Zadvor po enoletnem premoru letos spet organizira, in to že 14. !, rekreativno kolesarsko prireditev: PO KLANČKU GOR – PO KLANČKU DOL, na kratko: KLANČKI !

Ponovni zagon »klančkov« gre pripisati vsem lepim spominom in vsem novim prigodam, ki se še imajo zgoditi. Predvsem pa ŠD Zadvor akcijo nadaljuje zaradi spontane želje udeležencev po nadaljevanju projekta, ki uteleša pravi pomen rekreacije ter predstavlja družabno in obenem zdravo obliko preživljanja prostega časa.

PO KLANČKU GOR – PO KLANČKU DOL je sicer več kot prireditev enodnevnica, je pravzaprav celoletna kolesarska aktivnost, prvenstveno namenjena uživaških rekreativcem, kolesarskim družinam in vsem tistim radovednežem, ki jih zanima kaj se skriva za naslednjim klančkom, ne glede na to ali ga je potrebno prepeljati gor ali dol. Kontrolna knjižica žigov predstavlja v prvi vrsti nabor idej, ki vlečejo v v naravo, nękam na lepše, stran od rutinirane vsakdanjosti, na prav poseben način – kolesarjenje namreč omogoča svojstveno in zdravo doživljanje narave. Način pridobivanja žigov (v z družino, v družbi prijateljev, sami na horuk, v blagem alpskem tempu ali morda s kakšnimi obvozi) je povsem vaša reč. ŠD Zadvor želi z akcijo zgolj omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa, stran od večnega iskanja izgovorov za opravičevanje neaktivnosti.

PO KLANČKU GOR – PO KLANČKU DOL je kolesarski projekt netekmovalnega značaja, v katerem sodelujoči z vpisovanjem žigov v kontrolno knjižico pridobiva točke. V kontrolni knjižici se letos nahaja 40 kolesarskih ciljev, ki pomenijo vsaj toliko prijetnih kolesarskih dogodivščin. Poleg 25 standardnih ciljev v okolici Ljubljane, je v knjižico dodanih še 10 tematskih točk. Te so letos locirane v področje doline Soče, med drugim pa bo za pridobitev žiga potrebno odkolesariti tudi preko naših meja. V knjižici je ponovno na razpolago tudi pet praznih prostorov, v katere vpišite svoje predloge ali zanimivosti, ki smo jih mi morda spregledali.

Sicer pa so predlogi novih zanimivih destinacije zelo zaželjeni. Predloge lahko vedno pošljete na elektronski naslov vezko1@gmail.com. Vsaka ideja bo dobrodošla pri sestavljanju prihodnjih „klančkov”.

ČAS AKCIJE:

– Začetek 01. Marca 2013

– Zaključek 31. Oktobra 2013

– Zaključna slovesnost bo v petek, 15. novembra 2013 ob 18.uri v Zadvoru.

PRAVICA UDELEŽBE:

– Rekreativne kolesarke in kolesarji vseh starosti, otroci do 14. leta v spremstvu odrasle osebe.

POGOJI UDELEŽBE:

– primerna psihofizična pripravljenost udeležencev

– tehnično brezhibno kolo

– vožnja po cestno-prometnih predpisih

– obvezna uporaba zaščitne čelade

– plačana prijavnina in lastnoročno podpisana izjava o odgovornosti.

Otroci do 14. leta sodelujejo v spremstvu odraslih.

PRIJAVNINA: 30 € evrov

– Športno društvo Zadvor

– Cesta II. Grupe odredov 43

– 1261 LJUBLJANA – DOBRUNJE

– Spletna stran: http://www.sportnodrustvozadvor.si

– e-mail: tinejuvan@gmail.com

– TRANSAKCIJSKI RAČUN: 90672-0000331122

MOŽNOST PRIJAVE

– Od 01. FEBRUARJA 2013

– ŠD Zadvor, Tine Juvan, Sostrska c. 58, 1261 Ljubljana-Dobrunje, telefon: (041) 351-416

– Brunarica Zadvor, Cesta 13.julija 86, 1261 Ljubljana-Dobrunje, telefon: (01) 542-02-33

– na spretni strani: www.sportnodrustvozadvor.si

VSAK UDELEŽENEC AKCIJA PREJME:

– kontrolno knjižico akcije ob prijavi

– medaljo ali priznanje glede na število osvojenih ciljev na zaključni slovesnosti

– majica ŠD Zadvor

– pogostitev ob podelitvi priznanj

MEDALJE IN PRIZNANJA:

Za osvojene cilje iz prvega, osnovnega dela bodo podeljena takole:

– 00 – 08 vzponov – diploma

– 09 – 18 vzponov – bronasta medalja

– 19 – 27 vzponov – srebrna medalja

– 28 – 30 vzponov – zlata medalja

Udeleženci akcije, ki bodo osvojili vseh 40 ciljev, bodo prejeli še posebno spominsko priznanje.

Pogoj za pridobitev priznanja je pravilno izpolnjena knjižica, poslana ali dostavljena na naslov:

ŠD ZADVOR, Tine Juvan, Sostrska c. 58, 1261 Ljubljana- Dobrunje, najkasneje do 01. novembra 2013.

OPOZORILO: Knjižic, prispelih po tem datumu, ne bomo upoštevali pri izračunu za medalje in priznanja. Zamudniki prejmejo samo diplome. Knjižico vrnemo udeležencu ali njegovemu zastopniku na zaključni prireditvi ob podelitvi priznanj. Priznanj in knjižic ne bomo pošiljali po pošti.

VSEM UDELEŽENCEM IN SOPOTNIKOM AKCIJE ŽELIMO VELIKO PRIJETNIH DOŽIVETIJ OB ODKRIVANJU LEPIH KOTIČKOV SLOVENIJE IN ISKANJU NOVIH VRHOV.