TAI JI QUAN : 26. 10. 2012 ob 20:30 !

V petek 26. 10. 2012 ob 20:30 ŠD Zadvor vljudno vabi vse radovedne v OŠ SOSTRO na predstavitveno uro starodavne kitajske meditativne veščine gibanja TAI JI QUAN !

TAI JI QUAN (v nekaterih zapisih tudi T’ai Chi Ch’üan) je starodavna kitajska meditativna veščina gibanja, sestavljena iz 37 temeljnih figur, ki so v posameznih vajah raznolike in med seboj različno povezane.

TAI JI QUAN je na pogled počasen, umirjen ples, je premikanje skozi prostor, je nekaj preprostega in prvinskega, gre za umetnost meditativnega gibanja, ki ni nobena improvizacija, temveč natančno določeno gibanje v okviru posameznih figur.

Vsaka figura ima svoje privlačno ime (npr.: česanje grive divjega žrebička, beli žerjav razprostre krila, brenkanje na liro, prijem ptičevega repa, enojni bič, repljanje konja, zlatorumeni petelin na eni nogi, dvig igle z morskega dna), ki ponazarjajo pomene figur, saj v sebi skrivajo bistvo posameznih gibov v figuri.

Značilnosti izvajanja veščine so globoka zbranost, počasni, umirjeni, nepretrgano drseči gibi in sproščeno preponsko dihanje. Dihanje in gibanje sta usklajena v sproščenem počasnem tempu.

TAI JI QUAN je zelo preprosta in učinkovita veščina za ohranjevanje in pridobivanje zdravja, primeren za vse starosti in oba spola.

Za izvajanje veščine ni nobenih posebnih zahtev glede opreme in prostora. Vadimo lahko kadarkoli in kjerkoli.

Predviden začetek redne vadbe: 16. 11. 2012

VABLJENI !

Kontakt: Marija Pavlič (031 – 657 923)