Ples za otroke

Za otroke je ples igra, v kateri uživajo in se sprostijo.
Tudi če dvomite v rezultate raziskav, ki trdijo da lahko učenje plesa pripomore k večji samozavesti, lepšemu vedenju in redni rekreaciji, pa nedvomno lahko pritrdite spoznanju, da je za otroke ples igra, v kateri uživajo in se sprostijo. V ŠD Zadvor predšolski otroci med četrtim in petim letom preko igre in prijetne glasbe spoznavajo prve plesne korake. T´mali plešejo enkrat na teden eno šolsko uro v pravljičnem svetu medvedkov, klovnov, robotkov. Mladi nadebudneži svoje plesno znanje dvakrat letno predstavijo na plesnih zabavah za staro in mlado.
Ko se že malce približajo odraslosti, jih ŠD Zadvor povabi še v plesno vadbo, namenjeno osnovnošolcem od prvega do petega razreda. Navihanci lahko svoje znanje še nadgradijo in se seznanijo s plesno panoramo, kjer začutijo tako ritem standardnih kot vročico latinsko-ameriških plesov, za nameček pa pokukajo tudi v svet hip-hopa, rock’n’rolla ter drugih plesnih zvrsti. Program poteka v več starostnih skupinah, a vedno se družimo vsaj enkrat tedensko po 60 minut. Vsako sezono so tako dobre volje, da svoje znanje vsaj dvakrat letno postavijo na ogled in s pozivom na ples spravijo v zadrego starše.