Pilates

Kdaj? Kje? Kako?
Vadba traja 1 uro. Pričnemo s pripravljalnim delom, nato je glavni del – sestavljen iz 15 – 20 vaj, končamo pa s sproščanjem.
Kaj je pilates?
Pilates je celostna vadba za telo in dušo. Svoje telo gradimo od znotraj navzven. Začnemo s centrom telesa (našim »power housom« –  trebušne in hrbtne mišice) in povezujemo z mišicami na nogah, rokah in zadnjico. Ne moremo mimo principov pilatesa: rednost, dihanje, koncentracija, kontrola, osrediščenje (center telesa), natančnost, tekoče gibanje in izolacija, ki so temelji vadbe.
Komu je namenjen?
Pilates je primeren za vsakogar, tako za ženske kot za moške, ne glede na starost. Je odlična vadba za bazičen trening kot priprava za ostale športne aktivnosti, kot tudi tiste, ki imajo težave s poškodbami ali bolečinami (v hrbtenici, sklepih ali mišicah). S pilatesom ojačamo vse mišice, tudi tiste najglobje. Pri pilatesu se osredotočimo tudi na dihanje, ki je zelo pomemben del zaradi tega pa se vadba priporoča tudi astmatikom. Vadba pa je prav tako idealna za oblikovanje postave in izgubo telesne teže.
Kako vadba poteka?
Pilates poteka pod strokovnim vodstvom pilates inštruktorice, ki ima nekaj letne izkušnje z vodenjem vadb, z delom v športu in tudi z ostalimi športi.
Vadimo bosi oziroma v nogavicah. Za opremo pa potrebujete vadbeno podlogo in malo žogico (s premerom 22 cm).
»Dobra volja je najbolja« in druženje ter kramljanje pred in po vadbi, ne uide. Naš moto je prijetno s koristnim, zato prevladuje sproščeno vzdušje in medsebojno druženje. 😉